Förvirrad..

Det finns tusen metoder som man kan utföra på sitt barn, dom senaste dagarna har vi pratat mkt om 5 minuts metoden och sova hela natten metoden!
Det finns så många metoder nu förtiden så man blir ju heeelt snurrig! Personalen på Bvc har aldrig fått så många frågor om konstiga saker som då får nu!
Vad är rätt och fel?
Barn som kollar på tv under 2 år kan blir hjärnskadade av alla intryck??!!
och sen detta som aftonbladet skriver??!! Vad tror ni? Puuust

Barn som börjar simma i klorerat vatten före två års ålder löper troligen ökad risk att drabbas av lunginfektioner, astma och andningsallergier senare i livet.

Det visar en studie vid Catholic University Louvain i Bryssel.

Studien, som publicerades i medicinska tidskriften European Respiratory Journal, förstärker bara de tidigare misstankarna att klorerade pooler kan ha en negativ effekt på små barn och då särskilt när det gäller andningsvägarna.

Riskerna är särskilt stora för de barn som har astma eller andningsallergier i familjen, som till exempel hösnuva.

Dålig luft

Det är särskilt luften kring inomhuspoolerna som är dålig för de små barnen och när kloret som används för att desinfektera pooler blandas med simmarnas svett, saliv eller urin bildas irriterande biprodukter av kloret och med tiden kan de förstöra luftvägarna, menar forskarna.

De belgiska forskarna fann även att babysim i både inomhus- och utomhuspooler kan ge en ökad risk för bronkiolit, en inflammation i de små luftvägarna.

Var varsam

Men trots riskerna avråder inte forskarna från att låta barnen leka i poolerna, men de uppmanar däremot alla föräldrar att vara lite varsamma och inte överklorera sina egna pooler och försöka undvika pooler som är starkt klorerade, vilket märks på en extra påtaglig lukt och irritation i ögon och hals.


Kommentarer
Postat av: Marie K

Har hittat en metod som känns lite snällare nu, men ändå påminner mycket om SHN - fast utan skriket och gråtet som blir när man lämnar henne ensam i rummet. Baby Whisperer heter den och den ska jag nog försöka mig på i stället. Vill inte mixtra för mycket med olika metoder men nu har vi ju kommit så långt redan så det är nog bra fortsätta med något liknande även om man känner att man vill vara "snällare".

2010-01-29 @ 00:16:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback