Kalmar

2010-03-30 @ 21:25:43

Hejsan!
Vilken underbar dag det har varit!
Jag, johanna och Emelie och Liah har varit på stan! Jag utan barn!
Maja har varit hos sin far i några timmar på eftermiddagen!
Jag har fixat lite med byte av bilar, åker iväg till Kalmar i morgon för att shoppa lite till både mig och Maja! Måste ha en stor bil så då fick vi låna mamma och pappas, dom är så snälla!!
Så i morgon får ni se vad jag har handlat.. gissar på att Johanna kommer handla mest but how knows?

Annars mår Maja och jag fint.. vissa verkar tycka det är lite jobbigt men det rör inte oss i ryggen
Puss på er ändå ;)


Hahah

2010-03-30 @ 07:43:00

För Maja gillar ju inte Teletubies  :D


Lyckorus

2010-03-28 @ 21:45:40

Ännu en härlig helg har det varit!
Skönt väder så det har blivit många sköna promenader! Det är bra för både mig och Maja :)
Idag hade Jimmy Maja ett tag så då var jag på fika på jobbet, fick några dagar jag ska jobba, sköönt med lite extra pengar, hoppas resten löser dig bara.. snaark :)

Skönt att vi har ställt om klockan så vi har en timma mörkare på morgon, då hoppas jag att Maja kan somna tidigt på kvällen och vakna senare på morgon. In my dreams ;)

Herregud.. Snart har nio månader gått, iaf 8 och en halv och inte en sovmorgon har jag fått.. det ni :)
Men varje morgon har sin charm med mitt lilla troll.. Jag bara njuter av att ha henne.. hon är så fin och världens snällaste tjej! Gråter nästan aldrig, då ska det verkligen vara något speciellt!
Tänk att man kan älska någon så!


Mamma handlade två klänningar till Maja i den nya affären jag pratade om!
Världens snällaste mormor!




Kanske den sista

2010-03-27 @ 09:48:30

Kanske den sista dagen på Cambridge?? Nja får se..är inne på min sista dag nu iaf!
Är inte sugen på mat så jag fortsätter nog lite!

Nästa vecka som kommer så är det mycket att se fram emot!
Både Åsa och Johanna kommer hem!
En shopping resa är ett måste och är sugen på Kalmars köpcenter!
Långfredagen blir det förtidigt födelsedagskalas för min del eftersom att norgeborna åker hem sen! Blir att baka massa gott tills dess!
Lördagen är påskafton och den ska spenderas hemma hos mamma och pappa!
Kul med lite planering!


Vilket underbart väder det var igår!! Idag är det sämre :(


Kan ni skriva era adresser till era bloggar till mig? Jag älskar att läsa blogg!

och jag tänkte bara tipsa om den nya barn kläds butiken här i stan.. Jätte fina saker, tror dom har ett märke där som dom har på Zara! Gå in och kika!


God fredagkväll

2010-03-26 @ 21:28:30

Har ni sett denna dokumentär om tjejen som blev våldtagen utanför örnsköldsvik?
Den 14-årig tjejen säger att hon har blivit våldtagen av den 15-åriga killen (tror han var det).
Killen erkänner sitt brott och berättar i polisförhöret hur allt har gått till och att han ångrar sig!
Även att killen är dömd och har erkänt så tror inte folket i samhället på att detta är sant utan då har dom skapat massor med grupper på facebook där VUXNA människor, föräldrar till barnen på skolan sitter och berättar vilken h*** tjejen är som bara hittar på allting!
Svårt att sammanfatta allt kort men snälla gå in och kolla på länken nedanför!

Tycker ni inte att det är sjukt?
http://svt.se/2.2232/uppdrag_granskning?lid=index_312864&lpos=sajt&from=innehall_ao



Idag är det visst ingen solsida, tråkigt tycker jag! Får nöja mig med Let´s dance

Kram på er




Resultat

2010-03-25 @ 22:10:20

Okej.. håll i er nu då :) Jag sa ju 10 kg till den 18 april!
Emelies våg stämde och jag hade gått ner 6 kg MEN 3 kg sen i söndags, ändå har jag bara kört fem dagar men eftersom att jag har så många kilon som inte brukar sitt på min kropp så går det fortare än för dom som vill gå ner dom sista! Jag hoppas på att jag kan gå ner resten av kilona innan den 18 april!
och skönt var det att se att det var bara fett % som hade minskat och inte tagit av mina få muskler:) Jag har extremt mkt fett! och jag skojar inte, mer än vad man ska ha!

Detta kunde inte firas heller eftersom att jag inte hade gått en vecka och jag skulle förstöra hela prosiduren om jag åt mat! Så jag fick sitta och kolla på Emelie när hon åt världens godaste kebabrullen på morella! Då kände jag att det var jobbigt men jag har lovat mig själv att när jag är färdig så ska jag dit och äta! Mums!!!

Då så gott folk.. nästa vägning är på söndag.. jag är spänd.. :)


Dag 5

2010-03-25 @ 09:18:22

Godmorgon på er!
Idag är det dag 5 och jag sitter och dricker kaffe och massa fun light!
Idag är det dagen jag ska ställa mig på vågen, det ska bli spännande! Skriver med engång sen när jag kommer hem så ska ni få höra resultatet, det har ju inte gått en vecka men men..
Ställde mig på Emelies våg igår och jag fick en chock.. vågar inte lita på den isf så var det väldigt bra!
Igår hade vi en riktigt mysdag på stan! Blev lite shopping..

check this out:



Puderrosa tröja från Hm med puffarm och spets bara 79:90
Äntligen en bh med bygel 129:-
Vit mössa till Maja 39:90 på Hm
Marinblå vantar 39:90 på Lindex till Maja
Ballerina strumpor med rosett där bak till Maja 3 för 69:- på Åhlens.. Fina va? Mkt billigare än Trumpette.

Hörs sen mina vänner


Dag 4

2010-03-24 @ 08:53:31

Godmorgon på er!
Nu har Maja sovit hela nätterna i en vecka och det är så skönt! Idag sov hon ända till 7 och då känns det som att man har fått sovmorgon :)

Idag är det som sagt dag 4.. känns fortfarande ingenting.. var till och med på öppnaförskolan i går och det trodde jag inte att jag skulle orka men jag gjorde det!
Idag är det dock mamma/barn gympa och det hoppar jag över, vågar inte!
I morgon är det vägning och fett % en förtidig vägning men ända dagen dom har öppet! Håll tummarna för mig.. ni får höra resultatet sen :) det viktigaste är att man har mätt sig innan, där tycker jag men ser störst resultat!

Kram på er


This is my life

2010-03-22 @ 08:21:58

Nu är våren här, jag bara älskar vår-solen ♥

Idag är det måndag och dag två på Cambridge! Känner ingen skillnad, har drukigt väääldigt mkt vatten denna gång och det är väl tacken! Har för mig att man ska må så dåligt men det kanske kommer i morgon eller så är det för att jag var så extremt peppad för denna gång!

Just nu ligger lillfisen och sover, så fort hon vaknar ska vi ge oss ut på en härlig promenad! Sen ska jag lämna henne hos Jimmy så ska jag passa på att ta en halv timma i solariumet!

Ha en bra dag mina vänner


Millenium

2010-03-20 @ 21:14:56

Helloj.. snart börjar den nya serien Millenium på svt! Hoppas jjag håller mig vaken, insåg nu att det redan har börjat :)
Det känns som att jag har sett den innan? kanske är för att det är lik män som hatar kvinnor??

I morgon börjar jag på cambridge, alltså pulver diet som jag har kört innan som passade mig jätte bra! Ska försöka köra renkur i två veckor men vi får se om jag orkar... Vill vara en glad mamma så om jag känner att mitt humör inte är på topp så är det inte värt det! Men försöka ska jag iaf! Wish me luck ;)
Nu äter Maja bara mat och det känns skönt men väldigt ovant.. både för och nackdelar men nu var det på tiden att hon slutade amma! Till och med vällng dricker hon nu både morgon och kväll! Allt löser sig bara man har LITE tålamod : )

Jag struntar i Millenium.. fick precis reda på att det är som filmen "män som hatar kvinnor" fast längre version.. nää du tack.. bättre saker har jag för mig, typ som att sova.. Godnatt :D


Meeen

2010-03-19 @ 10:28:08

Men hallå igen :)
det slog mig just... När jag tänker tillbaka hur min mamma såg ut när jag var liten så får jag bilden framför mig när hon målar sina naglar röda, läppstiftet skulle vara rött, jackan skulle vara i jeans eller skinn och klackarna skulle vara höga ev på vintern så åkte snowjoggingsen på, slitna jeans med gärna hög midja och ruffsigt hår!
Hmm.. Jag tänkte.. aldrig detta...

Jag kollar mig i spegeln och ser.. Röda naglar, läpparna röda.. funderar på jeans jacka eller skinn idag.. Jeansen hänger i garderoben och snoejoggingsarna står i hallen..
Jag skrattar högt..
Jag har blivit en riktig mamma nu?!!

HAHA..

Kolla på videon nedanför på Maja


Kolla vilken gråis

2010-03-19 @ 09:01:02

Man kan knappt tro att Maja har varit så här liten.. sötkorven!
Maja blev 8 månader igår och hon väger ca 9300 gram och är 74 cm! Hon har utvecklas väldigt mkt på senaste tid!
Inatt sov hon från kl 18.00 till 6.30 utan att vakna.. hur skönt som helst.. hoppas det håller i sig



Vilken succé

2010-03-18 @ 07:27:47
Igår pratade mamma med en på bvc.. bvc frågade om Maja blev ammad på natten.. hmm.. ja ett ar gånger, sluta med det sa hon! Jag prövade detta inatt.. vid 4 tiden var det gnäll men högt i 30 min.. i morse när vi åt frukost så åt hon som att hon inte hade sett frukost innan! ALLTSÅ.. hon blev så mätt av nattamningen så hon kunde leva på det resten av dagen... hopppas det går lika bra vid lunch.. Håll tummarna! Vilken skillnad på tjej också.. mkt mer livligare och gladare nu när hon blir riktigt mätt i magen... HALLELULIJA :D Hon är min Prinsessa <3 Hörs sen

längtar

2010-03-16 @ 08:38:52

Nu är det mycket prat om deklaretionen.. kuul när den kommer, eller inte? Spännande om man går plus eller minus! Nu när man får på "bidrag" alltså föräldrarpenning så är det ju alltid så att drar minimal skatt.. ca 25% konstigt.. men jag har iaf sagt till att dra lite extra så hoppas inte jag måste betala tillbaka!

Igår var ingen bra dag.. Maja och jag bråkade vid varje måltid.. hon vägrade att äta på 12 timmar.. efter det var jag tvungen att amma henne.. på bvc säger dom att hon äter när hon är hungrig och VISST.. pröva att ge en unge mat när hon galskriker..

Kolla vad jag vaknar upp till..
sötnöt

hon drar ner spjälsängsskyddet med handen och ligger och kollar på mig och pratar med mig tills jag vaknar.. underbart att vakna till det.. hon är så fin min lilla sessa


Maja kan och älskar att dricka själv.. vatten är hennes favorit.. kul att hon gillar något :)



Det är kul att vattna golvet också.. Japp man kan liksom påstå att det blir lite skitigt med barn och att det är viktigt att dom får vara skitiga får då lär dom sig att slicka sig mot munnen osv.. = ett skitigt barn är ett lyckligt barn... Men vad jobbigt det är att se skit.. :S


Detta Marrimekko tyg tänkte jag att mormor skulle sy en hissgardin till Majas rum.. Fint va? Hoppas hon läser detta :D



Bilden på förra bilden skulle föreställa en kittelbell.. träningsklot..

Fick nu se att en kompis till Maja har ev fått Rs viruset.. stackars dom.. är inlagda.. Nää nu håller vi oss ifrån öppna förskolan och sånt ett tag tills detta har lugnat ner sig.. Tänker på er Marie och Edith

morrrn

2010-03-15 @ 10:09:52

Men vad har hänt med mitt tangentbord?? MAJJA?? vattenskada?? Får verkligen slå på tangenterna för att få fram en bokstav... Puuust :S

Jag vill rekommendera er att läsa Katrin Zytomierskas blogg http://www.finest.se/katrinSchulman
Jag tycker om henne.. hon är så rolig! Vi är lite lika på något sätt!

Nej fy jag står inte ut med detta tangentbord.. måste sluta
Men innan... någon som har erfarenhet av dessa??


Moster

2010-03-14 @ 18:21:25

Maja har en sån super snäll moster så hon har köpt kläderna jag visa i förra inlägget.. Snällt va?!! : )

Nu sover Maja.. idag har jag endast ammat henne på morgonen och nu på kvällen.. det går framåt :D
Som dom sa på Bvc.. när dom är hungriga så äter dom.

Idag har Jimmy haft Maja en sväng och samtidigt passade jag på att göra lite ärenden och sen så satte jag mig i solen och solade lite.
Sen blev vi bjudna på mat (som vanligt) hemma hos mamma och pappa.. rökt fläskfile och potatisgratäng.. Det var gott.. pappa hade köpt det på båtmässan i sthlm!

Nu ska jag plocka i ordning här hemma... Maja sover redan..

Kram på er


Vill ha

2010-03-13 @ 18:51:55

Detta vill jag köpa till Maja



Shoe SEK 299, Bobux - NELLY.COM






Allt detta är från Hm förutom skorna högst upp som är från nelly.com.. dom finns också på ogräs och mamma&barn..

Visst är alla saker jätte fina?


Look at this

2010-03-12 @ 21:43:53



Look at this : )
v12 och v39
Dessa 22 kg satt inte enbart på magen om man säger så...
Hahahaaa
                                                       


Miljöförstörare??

2010-03-09 @ 09:19:56

Jag är en riktigt tänkare.. och det är bra!!
Jag älskar att sitta och diskutera och lära mig saker, jag och Marie är experter på det! Vi lär varandra mkt!

Igår köpte jag klorin till Majas alla kläder som har förstörts av banan, advokado och mat med tomat i och allt gick bort så helt plötsligt hade hon 10 tröjor till.. Funkade även på ljusrosa!
MEN.. när jag stod där till hyllan och skulle köpa klorinet så kände jag mig som en miljöförstörare??!!

Idag ska vi till öppna förskolan igen och sen ska vi hem till Emelie, Niclas och Liah för att träffa Nina och Julle och Tuvis : )
Jag ska ställa mig och baka en kladdkaka och snickerskaka tills dess... mumms

I morgon är det mammabarn träning och vi ska tjata på dom att öka till ett pass till i veckan.. HOPPAS på det!

Nu har jag styrt med försäkringskassan.. synd att man inte bokade ett möte med dom innan man fick barn så man fick lite tips.. mina dagar kommer inte räcka till jag börjar jobba men det hade jag räknat med! Dessa tråkiga 90 dagar som man bara får 180 kr/dagen.. kan inte dom bara försvinna!

Dags att baka...
Hörs sen

Snakkkes kiss kiss


Kväll

2010-03-08 @ 19:55:31

Ännu en härlig dag med sol.. och några timmar av den spenderades på Liten & Stor.. Kul med sångstund, ska till elvan i morgon och sjunga av oss lite också!
Träffade lite nytt folk idag och bytte några lärorika kunskaper!
Träffade även en annan Bvc sköterska som sa att jag visst kunde ge Maja sötad yogurt till frukost eftersom att hon avskyr gröt av alla dess slag! Även att jag skulle ge henne en macka (i små små bitar) med leverpastej på men eftersom att det är det värsta jag vet så får hon messmör på! Dom säger så olika dom gär tanterna på bvc ;)
Nävars men i Majas ålder så kan man nog göra lite som man vill med maten!
Vissa mammor erbjuder bara det som serveras och om inte det passar så får det vara tills dom äter.. även till barn som bara är runt halvåret men det funkar! Vet kanske inte om jag skulle göra på detta sett!

Har börjat läsa Mia Törnbloms bok - Du Äger!


Riktig bra.. har hennes andra också
Men där står det iaf något tänk värt!

SJÄLVFÖRTROENDE
= GÖRA

och

SJÄLVKÄNSLA = VARA

alltså

SJÄLVFÖRTROENDE är att vi tror på våran egen förmåga att prestera och göra saker
och
SJÄLVKÄNSLA är att vi känner oss härliga och tycker att vi duger som vi är, oavsett vad vi gör.

Hänger ni med??
Boken bygger alltså på att få bättre självkänsla.. Detta borde vi lära oss när vi är små! Vi lär oss massa annat onödigt men med låg självkänsla så funkar inte livet.. Vi alla behöver jobba på den.. det är en färskvara.. Det är så många som mår dåligt i onödan..

Bra saker med bra självkänsla:
Vi tycker om oss själva.
Vi blir gladare
Vi jämför oss inte med andra
Vi klarar av att begå misstag, misstag är utvecklande
Det blir lättare att andra ska tycka om oss eftersom att vi tycker om oss själva
Vår inre trygghet gör att vi säger ja när vi menar det och nej när vi inte vill

Och tecken på att du måste träna upp din självkänsla!!! KOLLA

Du är svartsjuk
Du styrs av massa rädslor
Du är överdrivet självupptagen
Du ser ner på och pratar en massa skit om andra människor
Du känner dig ful och tror att allt blir perfekt bara du blir lite snyggare

Hur känns det nu? har ni bra självkänsla??



♥Coldplay - Fix you ♥

2010-03-08 @ 09:54:28
When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you 




♥♥♥





Skönaste helgen på länge

2010-03-07 @ 17:01:47

Gud så skön helgen har varit.. har precis avslutat den med ett besök i solariumet! Maja är hos Jimmys familj på släktmiddag : )

Gud vad folk verkligen kan sprida dålig energi till en... jag är jätte arg! Men jag ska försöka lugna ner mig..  Jag vill bara säga till dessa personer hur jag känner men det är nog meningslöst, eller Marie??

Jag gjorde kladdkaka i micron förut... den blir bäst då
Gör så här:

Vispa 2 ägg och 3 dl socker
Blanda i 1,5 dl mjöl
175 gram smör (smält)
3 tsk vanilinsocker
4 msk kakao

och häll i detta i en form som kan snurra runt i micron.
6 min på full effekt och den blir super seg och god... Ni måste pröva!!


Look this style

2010-03-05 @ 21:37:45

Träningsvärk

2010-03-04 @ 18:57:30

Från topp till tå.. och GUUD så skönt faktiskt!
Idag började dagen med att Maja vägra sova på förmiddagen..Hon kanske är förstor för att sova tre gånger under dagen?!
Just för tillfället ska jag bara helamma henne i ca 2 veckor tänkte jag, eftersom att hon total vägrade den sista dagen! Orkar inte nu och säkert inte hon heller! Hon växer så det knakar ändå så då får det väl vara som det är!
Runt elva tiden gick vi ut till söderköket med Marie och Daniel för jätte god lunch.. Pesto lax med mozarella sås och potatis.. redig hit!
Efter det så gick vi ner på stan för att fika på Cake med Frida! Var jätte skönt att vara ifrån hemmet under dagen..

Maja sover redan men jag hör henne ligga att hosta i sovrummet.. har börjat bli rädd för detta Rs-virus som går just nu... Ni som undrar vad det är..Läs här: http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=2912&nopopup=1&utm_source=anp&utm_medium=email

Återkommer senare
Hejsan svejsan så länge


Mamma/barn gympa

2010-03-03 @ 21:18:06

Hejja hejja vad kul det var att träna.. Åhh det lär verkligen bli flera gånger!
Typiskt bara att Maja inte sov något på förmiddagen.. det brukar aldrig vara några problem och det är så typiskt när man väl ska göra något! Jag var jätte arg.. kändes som att hon bara retades med mig för hon skratta åt mig hela tiden och man kan ju inget annat göra än att smälta! Min lilla skrutta ♥

Efter gympan så gick jag hem och förberedde för att mammorna i föräldrargruppen skulle komma på fika! Det var trevligt!

Kom hem från mamma och pappa för ett tag sen och Maja somnade på 1 sek :)
Pappa har opererat handen idag.

Min mamma är bäst.. alla mammor är bäst.. dom kan läsa en som en öppen bok! Skönt att prata ut med dom

Nähä nu blir det bingen.. Är jätte trött


What Goes Around--Comes Around

2010-03-02 @ 21:42:30
What Goes Around--Comes Around What Goes Around--Comes Around What Goes Around--Comes Around What Goes Around--Comes Around What Goes Around--Comes Around What Goes Around--Comes Around What Goes Around--Comes Around What Goes Around--Comes Around What Goes Around--Comes Around.............. Åhhhh... Varför ska en annan människa göra andra så irriterad?? Varför blir jag irriterad?? Åh.. Jag vill bara hämnas.. knäcka personen så som den gör med mig.. men jag kan inte vara så elak! Som pappa säger.. räkna till 10 så lugnar du ner dig.. 10 sek?? Pyttsan i pannkakan.. Åhh jag är så arrrg :(

huuua

2010-03-02 @ 10:40:44
Huua.. Jag gillar verkligen denna låt men på något sätt så blir jag ledsen men kan inte sätt fingret på varför? Lyssna på den och säg om ni känner samma sak.. *Klump i halsen*

Inställt

2010-03-02 @ 10:34:13

Men vad tråkigt det är.. Maja och jag har varit förkylda i två veckor nu.. idag är det värre så det blir ingen öppna förskola idag : (
Vi blev ju sugna igår redan så vi gick ner till stor och lite!

I morgon är det Mamma/barn träning och jag hoppas att vi kan gå.. sen efteråt ska vi fika hemma hos mig med föräldrargruppen!
Ska baka något gott tills i morgon, något förslag?

På fredag ska Jimmy, Maja och jag och ev Emelie, Liah och Nicklas åka till simhallen! Kuligt..

Just nu sover Maja och jag har gått omkring och städat.. shiit vad allt blir smuttsigt och rörigt : )
Jag sitter och färgar håret också!

Jag sitter hela dagarna och tänker på vad jag ska köpa sen när mitt köpstopp har gått ut!

Nya skor
Ny jeansjacka (kort modell)
Ny svart skinnjacka (ev med puffarm)
Nya underkläder
Nytt smink...

Snart är det min birthday också och det ska firas med hummer och skumpa

Vi tjejer planerar lite inför våran 25 års fest nästa sommar.. eller 150 års fest.. Vilken fest det ska bli..
Dags att ta ut färgen och sen gå och handla.. ska bli nya fina tulpaner!


Denna plats här kommer ni kunna fylla med vad det är ni vill.Antingen har ni en profilbeskrivning i side menyn eller kanske använda den till reklam. Det finns oändligt många saker som inte har med den vanliga menyn att göra som skulle kunna placeras här :)
RSS 2.0