En favorit just nu!!

2010-06-26 @ 20:38:35

Nu är det nog min tur!

2010-06-26 @ 11:33:40

Vad ska man säga om gårdagen då? Jo att vi hade tur med vädret, kommer inte ihåg sist vi hade fint väder!
Vid 13-tiden var vi ute på gränsö och dansade runt stången! Sen vidare hem till mamma och pappa för att äta jordgubbstårta sen senare massa god mat!
Maja skötte sig exemplariskt tills vi kom hem! Fröken Wester har börjar med att vakna runt nio och GALLSKRIKA.. hon somnar på stört när jag tar upp henne men sen ska jag lägga henne i henne säng igen och då börjas det igen! Hon kan inte sova på mig på nätterna som hon helst skulle vilja och sova i samma säng går inte heller då hon snart kommer ramla ur den! Hur ska jag göra??
Nu på morgonen tog det 1 timma för henne och somna i sin säng, jag gav mig verkligen inte denna gång men det är svårt att handskas av en skrikande unge mitt i natten!
Det värsta är ju nu att hon ställer sig upp i sängen och skakar galler!
Puhh.. ge mig tips.. på måndag blir det annars att ringa bvc.. jag tror att det kan vara så att hon testar mig??!! 


Här är en glad liten prinsessa iaf!


Ursäkta mig

2010-06-21 @ 20:18:03

Jätte dålig uppdatering.. förlåt men jag har haft fullt upp!
Min bror tog studenten i fredags! Kul att han är så duktig, fick stipendium! Han tog även jägarexamen i onsdag!
Jag längtar mer och mer till Kroatien nu! Bara två månader kvar och jag planerar hela tiden om saker jag ska ta med mig! Tråkig nog följer inte bror med eftersom att han sticker iväg i lumpen 2 augsti!
Mamma ska få en sån underbar 50 års dag där nere!
Annars planerar jag en ullareds tripp, Majas 1-års kalas och en Gotlandsresa!

Maja har hamnat i 1-årstrots, där hon har märkt att hon har en egen vilja och när hon inte får som hon vill börjar hon stor tjuta! Detta är ganska så påfrestande eftersom att jag inte kan vara vid henne sida hela tiden! Hon vill gå, gå och gå och så ramlar hon och gråter!
Hon vill ha allt hon inte får ha!
Och när det är läggdax gallskriker hon och vill upp! Det går inte vyssa eller ligga brevid för då blir hon rabbiat, när jag sjunger nattvisa hör hon inte ens för hon skriker! Hahaha.. stackars barn som har en mamma som inte ger sig i första taget!

Jag är slut i huvudet nu!
Kram ;)


Hej mina kära bloggläsare

2010-06-16 @ 20:40:10

Idag har vi varit ute hela dagen!
I Emelies mammas nya sommar stuga har vi suttit och bara haft det gött!
Underbart härlig familj!

Idag tänkte jag att ni skulle skriva er bloggadress till mig så kan kan länka er på min sida, vad tycker ni om det?
Det är ju kul att dela med sig och jag lovar att ni kommer få extra många läsare!

Snart blir det sängen, kvällstrött som jag är ;)


Video bevis

2010-06-15 @ 19:01:53

När säger man att ett barn kan gå?


Maja ska lära sig att äta själv

2010-06-15 @ 09:17:37

Puuuh.. vad har jag gett mig in på?
Maja har nu i några dagar fått äta själv, enbart frukost! Men det funkar faktiskt bra!
På nyhetesmorgon förra veckan pratade dom om just detta! Martin Melin som jag har skrivit om innan sa att han lät sina barn äta själva när dom kunde det! Han fick mkt kritik om detta och då tänkte jag att nu är det bästa att börja!
Varje morgon har det blivit dusch efter frukosten! Kan verkligen rekommendera dessa tröjor som man har istället för haklapp, skyddar kläderna!

Här får ni en liten video att kolla på



Och sen en liten bild på Maja och Hannes


Gå, gå, gå, gå

2010-06-14 @ 09:13:40

Maja vill gå hela tiden! Idag tog hon sina första 6 steg alldeles själv, hon har gått ett par innan men inte så här många! Skönt kan jag tycka eftersom att hon vill att jag ska gå med henne HELA tiden, det tär på min gamla undersköterske rygg :) (haha)
Idag blir det en sväng på stan sen lunch hemma hos Annie i föräldrargruppen! Det är så kul att vi ses så ofta och att vi har så kul, blandad ålder med blandade peronligheter, en blandad kompott helt enkelt :) Längtar tills vi ska ut och äta nästa vecka, hoppas på strålande sol!

Denna vecka är ganska ska lugn, eller kanske inte! Bror tar studenten på fredag, ska hjälpa min mor med mat och tillbehör!

hörs sen


Liahs dop

2010-06-13 @ 19:02:12

Idag var vi ute på gläntan och firade Liah som döpdes, jätte mysigt och trevligt!

Vi fick massa god mat och god tårta!
Maja somnade för länge sen, hur trött som helst blev hon! Hoppas hon inte vaknar så tidigt i morgon!
Maja var så fin idag.. kolla

Svea klänning från moster och röd siden rosett i håret! (Jag klipper alltid bort snörerna som tröjor och klänningar har så dom ska hänga bättre på galje men dom passar bättre i Majas hår, har hur många som helst och perfekt längd på, ett bra tips :))



Fina familjen!

Och sen måste jag dela med mig en annan sak som jag fick reda på av Emelie, jag som trodde jag visste om alla barnprylar och vad dom var till för!
Alltså ett yttligare tips när era barn är förkylda, köp dessa nappar som heter AIR.. dom får in massa luft fast dom tuttar på nappen när dom är täppta:



Aldrig mer vila

2010-06-10 @ 21:49:03

Jag somnade med Majsan förut runt 2 tiden och sov i 2 timmar, aldrig mer säger jag bara! Vaknade upp och var skakis och mådde dåligt, gick ut och mötte upp Nina och Tuva och efter lite fika mådde jag bra igen!
Konstigt det där med sömn, när jag jobbar natt vaknar jag och upp med en känsla som liknar bakfylla! Blir mkt klumpigare under tiden jag jobbar natt!

Idag fick jag blåsa hos farbro blå! Blev jätte nervös och frågade om det var fina svar han såg, han sneglade på mig och frågade om jag var osäker? Givetvis visste jag att jag var nykter men man blir ju så chockad :)

Med Majsan är det annars bra, hon ålar sig framåt fortare och fortfare.. hon står helt själv, tror hon kommer gå snart! Men det har jag sagt om allt annat också! Hon är underbar min lilla älskling!
Hon mest äter hela tiden, det är konstigt att hon inte är tjockare vad hon är även att hon äter 5-6 gånger per dag!

I morgon blir det simhallen.. bluuup bluuup

Måste visa er mina snygga skor jag fick hem idag..

Beyond Dreams SEK 249, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Hjälp mig nu då..

2010-06-10 @ 08:57:46

En tävling som jag ska försöka vinna! Kan ni hjälpa mig?

Gå in och rösta på mig http://karinlund.com/bloggtavling


Kom igen :)


Sovmorgon

2010-06-09 @ 09:56:28

Oj.. vilken chock jag fick när jag kollade på klockan i morse.. 07.15.. Maja har aldrig sovit så länge :) förutom när hon var nyfödd! Hoppas det håller i sig :)

Igår kom Marie hem från deras resa som startade i början av Mars! Kuul
Nu saknas bara Johanna och Åsa.. sen är vi fulländade ♥

Nu blir det stan med Emelie, Liah och Elin, Liljalie! Vi ska äta lunch och bara ha det bra på stan!


Nu ska ni få

2010-06-08 @ 09:21:51

Trist väder, hoppas på att det blir ändring på den saken! Dop på söndag då måste det vara fint väder! På lördag ska jag jobba! 7-16.00

Idag skulle jag haft visning men den blev inställd, skönt! Då slipper jag nämligen städa, var inte på humör och mammorna i mammagruppen skulle träffas på fika då hinner jag gå dit också :)

Igår var vi på Sex and the city och den var jätte bra! Vi satt och skrattade mest hela tiden!

Nu ska ni få lite bilder.. Var länge sen nu..








Ett kort inlägg från mig

2010-06-06 @ 21:00:49

Jag är så trött, efter en jobbnatt har jag bara sovit tre timmar på morgonen! Så nu är jag helt slut men tusan vad kul det var att jobba natt, saknar det som tusan! Det passar mig till 110%

Annars så har det varit en lugn dag i solen, bakat pizzabullar till Emil student..
Denna vecka vet jag inte riktigt vad den bjuder på, massa träning hoppas jag på och på söndag ska vi gå på Liahs efterlängtade dop, simhallen lär väl bli på fredag!

Nu orkar jag inte mer.. blir sängen nu


Vampyr

2010-06-04 @ 18:56:07

Ni har nog inte sett alla sidor av mig...
här är en jag har döljt länge!



Nej är inte omgjord :)

Nu sitter jag och väntar på Jimmy ska komma så jag kan sticka iväg med tjejerna och dricka lite vin på Sahara..

Ses!


Magen

2010-06-03 @ 18:43:17

Vi mammor pratade om det idag att vi hade hört att man ej ska göra situps efter en graviditet, men hur ska man träna magen då frågade vi varandra?! Detta gäller självklart inte alla.. men läs här.. Jag älskar google :)

Lättare version: Lägg dig på högersidan på golvet. Boj knäna i 90 graders vinkel. Håll upp kroppen med knäna och höger underarm. Håll vänstra handen på din midja. Skjut upp höften mot taket så att kroppen bildar en fin diagonal linje.Glöm inte att suga in naveln mot ryggraden. Du ska känna att högra sidans magmuskler jobbar. Håll i cirka 15 sekunder - eller längre om du orkar - och gör tre set. Gör likadant med vänster sida.

Så får du platt mage

För många tjejer är putmagen det som känns svårast att träna bort, särskilt efter en graviditet. Här kommer bästa träningstipsen för dig som vill få din platta mage tillbaka!

Relaterat

Artikelbilder

Lättare version: Lägg dig på högersidan på golvet. Boj knäna i 90 graders vinkel. Håll upp kroppen med knäna och höger underarm. Håll vänstra handen på din midja. Skjut upp höften mot taket så att kroppen bildar en fin diagonal linje.Glöm inte att suga in naveln mot ryggraden. Du ska känna att högra sidans magmuskler jobbar. Håll i cirka 15 sekunder - eller längre om du orkar - och gör tre set. Gör likadant med vänster sida.

Lättare version: Lägg dig på högersidan på golvet. Boj knäna i 90 graders vinkel. Håll upp kroppen med knäna och höger underarm. Håll vänstra handen på din midja. Skjut upp höften mot taket så att kroppen bildar en fin diagonal linje.Glöm inte att suga in naveln mot ryggraden. Du ska känna att högra sidans magmuskler jobbar. Håll i cirka 15 sekunder - eller längre om du orkar - och gör tre set. Gör likadant med vänster sida.

Svårare: Gör samma övning som ovan, fast på sidan av fötterna i stället för på knäna. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Om du orkar, prova att hålla lite längre varje gång.

Svårare: Gör samma övning som ovan, fast på sidan av fötterna i stället för på knäna. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Om du orkar, prova att hålla lite längre varje gång.

Lättare version:  Ställ dig på knän och armbågar på golvet, med armbågar och knän så långt ifrån varandra som möjligt så att ryggen får en rak linje mellan skuldror och knä. Puta inte med rumpan, utan skjut fram höften och sug in magen, så får magmusklerna jobba ordentligt. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Prova att hålla lite längre varje gång, om du orkar. Foto: Precious people

Lättare version: Ställ dig på knän och armbågar på golvet, med armbågar och knän så långt ifrån varandra som möjligt så att ryggen får en rak linje mellan skuldror och knä. Puta inte med rumpan, utan skjut fram höften och sug in magen, så får magmusklerna jobba ordentligt. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Prova att hålla lite längre varje gång, om du orkar. Foto: Precious people

Svårare:  Gör samma övning som ovan, men på tårna i stället för på knäna. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Prova att hålla lite längre varje gång, om du orkar.

Svårare: Gör samma övning som ovan, men på tårna i stället för på knäna. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Prova att hålla lite längre varje gång, om du orkar.

Lättare version: Gör samma övning som grundplankan, men ta hjälp av en stol. Stöd dina underarmar och armbågar mot sitsen. Armarna ska vara i 90 graders vinkel. Sug in naveln mot ryggraden, skjut in höften och jobba med magmusklerna. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Prova att hålla lite längre varje gång, om du orkar.

Lättare version: Gör samma övning som grundplankan, men ta hjälp av en stol. Stöd dina underarmar och armbågar mot sitsen. Armarna ska vara i 90 graders vinkel. Sug in naveln mot ryggraden, skjut in höften och jobba med magmusklerna. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Prova att hålla lite längre varje gång, om du orkar.

Svårare: Gör samma övning som ovan, men stöd dig mer på armbågarna i stället för på underarmarna och flytta kroppen bakåt, så att armarna inte längre är i 90 graders vinkel. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Om du orkar, prova att hålla lite längre varje gång.

Svårare: Gör samma övning som ovan, men stöd dig mer på armbågarna i stället för på underarmarna och flytta kroppen bakåt, så att armarna inte längre är i 90 graders vinkel. Håll i cirka 15 sekunder och gör tre set. Om du orkar, prova att hålla lite längre varje gång.

Familjelivsmedlemmen Angelica77 är smal på gränsen till spinkig enligt henne själv, men magen är inte som den har varit tidigare. Enligt Angelica77 är nog det stora problemet att hon inte har tillräckligt mycket muskler för att hålla in magen. Eftersom hon alltid tröttnar på vanliga situps har hon nu börjat med övningen "plankan" (se beskrivning längre ned) för att få resultat. Det är också något hon kan göra samtidigt som hon kollar på tv.

memlan83 rekommenderar varmt ashtangayoga för att bli av med gravidmagen. Det har gett henne bra resultat även om hon inte är helt nöjd än. Core och bålstabilitet är dessutom alltid bra att träna, menar hon.

Familjelivs egen träningsexpert Olga Rönnberg tipsar om att du ska börja träna tidigast sex veckor efter förlossningen och åtta till tio veckor efter ett kejsarsnitt.
- Barnvagnspromenader är en bra start, men kom ihåg att dessa inte kommer att hjälpa efter ett tag. Knip- och enkla magövningar som exempelvis plankan på knä är bra övningar att börja med. Försök också att satsa på gymträning med enklare styrkeövningar och som konditionsträning kan du försöka med cykel eller crosstrainer (om du är fri från foglossning).

Om magmusklerna har delat sig under graviditeten händer det att det dröjer innan de hittar tillbaka till sitt ursprungliga läge. Nino är en tvåbarnsmamma som drabbades av delad magmuskel som inte gick tillbaka av sig själv. Hon beskriver hur man vet att man har delad magmuskel: Ligg på rygg och lyft långsamt huvudet mot magen samtidigt som du med pekfingrarna känner efter hur långt det är mellan magmusklerna. Avståndet ska inte vara mer än två fingrar brett. Om det är det behöver du inte bli orolig, men du ska sluta med vanliga situps, crunches och i stället göra andra övningar för att stärka upp de inre musklerna. Undvik även övningar som stretchar ut magen på boll eller övningar i yoga och pilates som inkluderar att magen stretchas.

Enligt Olga Rönnberg har alla mammor delade magmuskler. Det orsakas av att senan som håller ihop "sex-packen", eller den raka magmuskeln, töjer ut sig för att livmodern ska kunna växa. Ett tecken kan vara att magmusklerna ser ut som ett hustak när man stiger upp från soffan eller att magen ser gravid ut framåt kvällen hur mycket man än spänner den.

Finns det då något man kan göra för att få magmusklerna att gå ihop efter graviditeten?
- Det är inte enbart magmusklerna som delar sig utan även uttöjda magmuskler är en del av problemet. Man ska satsa på statiska övningar som tränar de djupa magmusklerna. Det är inte alls säkert att magmusklerna kan gå ihop helt, men med de rätta magövningarna och tålamod kan man tighta till midjan ordentligt, menar Olga Rönnberg.
- Om man stärker magmuskulaturen innan graviditeten så återhämtar magmusklerna sig dessutom mycket snabbare än om man inte har tränat.
- Situps och crunches i alla former bör du dock undvika för att inte riskera att försämra tillståndet, fortsätter Olga. Inte heller för vanliga motionärer skulle jag rekommendera dessa övningar. Det är så lätt att göra fel. I situpsen exempelvis tar höftböjarna över så fort man passerat 45 graders vinkel från golvet.

Vilka är det som drabbas av delade magmuskler?
- Inaktiva kvinnor som aldrig tränat, och ett annat typiskt fall är tvåbarnsmammor som hade platt mage innan första barnet, fick tillbaka magen efter första barnet och därför struntade i träningen, och så efter andra barnet poppar magmusklerna utåt, säger Olga Rönnberg. Även överviktiga kan få magmuskeldelning då fettet hos många ligger på de inre organen.

Hemmaträning som ger platt mage
För Malin Kleinsmith gick inte magmusklerna tillbaka till sitt ursprungliga läge efter hennes graviditet. Malin hör till den svenska eliten inom armbrytning och var vältränad innan dottern kom, men magmusklerna ville helt enkelt inte hitta tillbaka. När hon fortfarande såg gravid ut flera månader efter förlossningen så tog hon kontakt med en specialist inom mammafitness som gav henne övningar för att träna in magen igen.

Här visar Malin sina övningar som får dig att slippa det där irriterande putet.
Du hittar alla övningarna i vårt bildspel ovanför artikeln.
Träningen bygger på tre olika versioner av övningen "plankan", som de flesta som har gått på gympapass känner igen. Det finns en lättare och en svårare version av varje övning. Om du har en riktigt putande mage som du inte kan hålla in efter det att du har fått barn, så använd en gördel. Den hjälper magmusklerna att snabbare hitta tillbaka till rätt plats och du kommer att se resultat snabbare.

Viktigt att tänka på när du gör plankan är att:
- suga in naveln mot ryggraden, samtidigt som du spänner magen.
- hela kroppen ska vara i en så rak linje som möjligt.
- skjuta fram höften i stället för att puta med rumpan, så magen får jobba mer.
- hålla positionen stilla. Så fort du håller på att förlora positionen - vila.
- det inte ska göra ont i rygg eller svank, då har du fel hållning.

Börja med de lättare versionerna. När du kan hålla positionerna i cirka 30 sekunder i tre set vardera, så kan du byta till de svårare varianterna.



Yees

2010-06-01 @ 14:31:25

Som jag har letat efter en resevagn tills vi åker till Kroatien och en vagn som man kan har som shopingvagn, som alltid ligger i bilen och igår på blocket fanns det, i västervik också :)
För 400 kr blev jag ägare till denna! Mkt fin för att vara begagnad men aldrig så fin så jag skulle vilja ha den jämt! No no.. fullt liggläge också.. perfekt





Ikväll skulle vi egentligen gått på SATC men lilla Sandra har åkt på halsfluss efter deras party resa i Cypern! Ist ska vi hem till henne och laga mat! Ni kan nog inte förstå hur bruna dom är nu! Jiiissses vad avis jag blir!

Igår dog två styckna 18-åringar här i stan som körde cross.. Fy tusan vad mycket som händer nu.. :((


Denna plats här kommer ni kunna fylla med vad det är ni vill.Antingen har ni en profilbeskrivning i side menyn eller kanske använda den till reklam. Det finns oändligt många saker som inte har med den vanliga menyn att göra som skulle kunna placeras här :)
RSS 2.0