Veckan som kommer

2010-02-28 @ 09:46:47

Vecka som kommer ska jag försöka träna mkt!
Johanna åker hem i morgon och då kan jag börja mitt nyttiga liv! Har inte varit lätt att umgås med en sån godis galen människa!

På onsdag börjar Mamma/barn gympan.. någon som vet om den är inställd? Fick höra det!

Igår bakadde jag lite och jag slog till med att göra snickerskaka.. Gudomligt gott.


Gör så här:

1 burk jordnötssmör (ca 350 g)
2 dl sirap
1 dl socker
2 tsk Vanilla
5-6 dl cornflakes, krossade
1 dl kokos
250 g blockchoklad (ljus tog jag)
0,5 msk olja

Blanda allt utom cornflakes och kokos i en kastrull.
Värm upp på svag värme, och låt ingredienserna smälta ihop.
Rör ned krossad cornflakes och kokos.
Bred ut "smeten" i en bakplåtspapperklädd form. (Smeten är tjock och formbar, så du behöver inte ha någon speciell storlek på formen.) Det ska vara ca 2-2,5 cm tjockt.
Smält blockchokladen i micron. Tillsätt 0,5 msk olja för extra glans och ´smidighett. Rör.
 Bred ut den smälta chokladen på kaksmeten. Låt stelna något i kyl.
 Skär kakan i små fyrkantiga bitar, lagom stora att stoppa i munnen. 2x2 cm brukar bli lagom.
 Förvara i kyl. Ta fram ca 10 min innan servering.


Melodifestivalen 2010

2010-02-28 @ 08:04:53

Chockad

2010-02-27 @ 19:45:57

Idag var jag på stan med några vänner.. super trevligt! Blev en fika på Cake som har blivit en nytt favorit ställe! Där kan man köpa chai latte.. det måste ni pröva!

Vi var på åhlens och jag skulle köpa ett par rayban (look a like) till Maja eftersom att solen är så stark i ögonen.. Hon får tårar i ögonen när det är för ljust och tårarna kommer pga att skydda hornhinna så då tyckte jag att det var passande att köpa ett par men då kommer en man och går förbi och säger att det är barnmisshandel... JA NI HÖRDE RÄTT... BARNMISSHANDEL?? Jag blev så arg så att jag var nära på att gå fram och slå till han.. men som tur var så kände jag av läget och det var liksom inte rätt person att slå till eller att börja tjaffsa med.. mer behöver jag inte säga!
IDIOT!

Hmm.. jag har ju mixat Majas mat och då blir den ju jätte slät och det är tydligen inte bra har jag nu fått reda på.. det ska vara lite bittar i iaf för Majas ålder för det stimulerar språkutveckling.. konstigt men sant!

Idag har jag känns för första gången att jag är riktigt sugen på att gå ut men det är väl för att alla jag känner ska ut.. Men jag ska gå ut på påskafton med eller utan alkohol spelar ingen roll.. Maja sover ju ändå vid den tiden!

Ha en bra kväll ni där ute!
Puss & Kram


succé

2010-02-25 @ 12:13:23

Vilken succé barnmaten blev.. eller nu kanske jag överdriver lite.. men jag har fått i henne mer hemmalagad mat än burkmat och det ser jag som ett stort steg och faktiskt är jag överlycklig att hon bara äter hemma lagad eftersom att man vet till 100% vad maten innehåller!

Igår gjorde jag ny mat.. Eftersom att jag skulle äta fisk, spenat och potatis så gjorde jag samma till Maja men inte spenaten då eftersom att det är farligt att ge barn spenat, rödbetor och hounung.
Jag kokade 2 potatisar, 2 broccoli bruketter och en halv torskfilé som jag sedan mixade!
Blev ganska så mkt mat men hon ska få det idag igen och sen kan man ju frysa in i iskuber eller i barnmatsbrukar (smidigt om man ska iväg).

Idag har jag ätit nyttig spenatsoppa med körsbärstomater och ägg.. super gott
Snart kommer mammorna Emelie och Elin med töserna och istället för fika bröd och kakor så äter vi fruktsallad!


mat

2010-02-23 @ 17:43:05

Kolla in resultatet : )
 Potatis och morotspuré med kyckling
Bara koka allt färdigt och sen mixa och sen hade jag i lite smör.. lätt som en plätt.. hoppas hon äter det nu också : )


Kritik

2010-02-23 @ 17:06:02

Okej jag ska säga som det är om ni tycker att det är tråkigt att jag inte svarar på era kommentarer.. Då vill jag också att ni skriver vilka ni är för att vissa saker vill jag inte svara på här i bloggen utan skicka gärna ett meddelande till er om vikt m.m.
Hör gärna mer "kritik" jag blir bara bättre på det sättet..
Okidoki??

just nu sitter jag i köket och väntar på att majas barnmat ska bli färdigt.. Ni som har barn.. gå in på growingpeople.se och kolla.. där står allt och den sidan rekomendera Bvc.. står allt från sömn, ont i magen och recept på mat!


Tänk..
Vi alla sitter och klagar över detta snö oväder som är just nu.. men har ni kollat ut?? Kl är 17.04 just nu och det är inte mörkt.. för någon månad sen var i det i stort sätt mörkt vid tre och nu på morgonen är det inte ens jobbigt att gå upp tidigt för det är så ljust och härligt.. Lite positivt eller hur?? : )


Jag ser det snöar

2010-02-23 @ 10:23:21

Jag ser det snöar och ser det snöar det var väl roligt HURRA.
NEJ NEJ NEJ... sluta nu snälla.. jag vill ta mig ut.. kunna gå på stan, kunna gå på promenader.. kunna ta bilen utan problem! Det är problem med ALLT som handlar om snö!

Igår skulle jag skotta ut min bil som sagt.. Jag försökte en halv timma MEN dagcenters alla dagpatienter slutade visst då så 4 styckna stod och ropade.. -Isabelle, Isabelle och jag fick stå och lyssna! Sa till alla att jag hade lite brottom och fick skulle prata en annan dag men dom struntade liksom i det! Jag gav upp! Men en envis Johanna skulle ut och får loss den.. tog henne en timma! GUD så snäll hon är : )

Idag ska jag åka och storhandla och Jimmy ska ha Maja.. Skönt att handla utan barn!


Skotta skotta

2010-02-22 @ 13:18:53

Tror ni att jag har något att göra sen??
Ska bara ta och hitta mig en spade också... GRR..





ojo

2010-02-22 @ 10:47:29

Glömde ju att säga det viktigaste av allt..
Igår när Jimmy var här och hade Maja så åkte johanna och jag o hämtade pizza.. Sen när vi kom hem så var Jimmy tårögd och sa att Maja precis hade sagt pappa.
Mm visst sa vi och trodde att han ljög men 5 min efteråt så säger hon det igen så både jag och Johanna hör det!
Hon sa det flera gånger igår och jag försökte spela in så ni kan få höra men det gick inte lika bra.


-25 grader

2010-02-22 @ 10:44:03

Buuu vad kallt.. Ännu en dag vi håller oss inne.. Är det för kallt för bebisar att vara ute idag? Det har Emelie och jag försökt att ta reda på.. någon som vet?
Vissa säger att man inte ska gå ut om det är över -8 men det tycker jag inte är så jätte kallt!

Igår åt Maja fruktsallad och hon gillade det.. Hon kanske inte är en burkmats unge.. hon kanske vill ha egenlagat?! Puuh... detta är den jobbigaste perioden.. övergången från amning till mat!

Hon har börjat bli orolig på nätterna också.. vaknar 1 gång i timmen och gråter!

Nu är det sportlov och alla barn är ledig.. kul för dom med massa snö..även dom kanske ha tröttnat?
Jag gick med i en rolig grupp på facebook.. Vi som häller varmvatten på snön 1 mars : )
Vilka översvämngar det kommer bli när snön smälter.. köp er ett par gummistövlar ni som inte har det!

Jag funderar på att någon dag när jag får ut bilen som är insnöad, åka ner till karstorpgärdet och ta kort på all snö som ligger där.. alla lasbilar åker ju dit och slänger snön där! Heelt sjuk mycket snö kan ni ju förstå! Kul att ha kort på det sen när Maja blir större!

Denna veckan har öppna förskolan stängt så på onsdag ska vi ha lite bebisträff här hemma hos mig.. Ska bjuda på lite god mat.. det ska bli kul!

Nu ska jag fortsätta med mitt morgonkaffe som jag nu försöker dricka svart för att minska kolhydratsintaget.. bra början : ) 10 kg ska bort till 18 april..


Tik tok

2010-02-21 @ 10:26:30

Sötaste i världen

2010-02-19 @ 18:25:23

Maja är hur söt som helst när jag sjunger klappa händerna när du är riktigt glad och hon börjar klappa.. GUD vad mkt saker som händer nu.. Sötböna

Hon har varit gnällig hela dagen.. ska snart lägga henne för natten och hoppas på att hon är den "vanliga" Maja i morgon!


Lillan fjuk

2010-02-19 @ 09:10:30

Usch då.. Nu har lillan feber och snorig.. Hoppas det är för att tanden håller på att komma upp! Hon har varit mycket sjuk och det är inte kul att se dom!
Men på ett sätt är der ju bra för då fixar dom sjukdomarna bättre sen när dom börjar dagis!

Idag åkte mamma, pappa och bror till Italien för att åka skidor.. dit ska jag också följa med någon gång, eller jag och Maja ska följa med men det dröjer ett par år till : )

Mer snö alltså.. I Love it OR not.. Är så trött påt, vill inte ens gå ut med barnvagnen!

Nu sover Maja igen, efter en bökig natt..
Febern ville inte gå ner med panodil och jag ville inte att hon skulle sova i sin egna säng så hon fick ligga hos mig och hon blev väl störd av att jag snarkade ( Är förkyld) så inatt har vi varit uppe mkt! Får ta mig en powernapp jag med snart!

Hörs sen..


Tänder

2010-02-18 @ 16:55:18

Maja har fått sin första tand.. vet inte om jag ska vara glad eller inte.. hehehe skämto sido.. jätte kul.. man blir jätte stolt! : )
Hoppas hon nu inte tar sig en tugga : )

Dagen är snart slut och jag har inte handlat något än.. har ätit en semla oh lite där till men jag har ju faktiskt två månader på mig att skippa gravidkilona.. tss.. skaplit dålig jag känner mig.. AJAJ.. blir några extra km på crosstrainern sen


Puss så länge


Bestämt

2010-02-18 @ 10:15:50

Japp.. Nu är det bestämt.. Nu jag har infört köpstopp! På minst 2 månader.. under den tiden ska jag gå inför att gå ner mina gravid kilon!
Sen efter det ska jag ta en helg i stockholm.. haha nej nu ångrade jag mig så fort jag skrev det.. vill inte vara ifrån Maja så länge, varför är jag så larvig?

Idag blir hon 7 månader!

Vi får höras mer sen.. ska plocka lite här hemma sen ska vi till Emelie och Liah

KRAM


17 Februari

2010-02-17 @ 14:31:32

Nytt nytt nytt.. Man bara handlar och handlar och handlar..
Funderar nu på ett köpstop på så där 2-3 månader!



Idag kom soffan.. så skönt att kunna sitta skönt.. Ny mörkgrå matta också



Söta blommor till Majas rum, köpta på blomsterlandet
och


Små söta blommor i söt korg


Rekord

2010-02-16 @ 11:06:41

Oj.. det har slagits rekord i min blogg.. håller jag på att bli lika känd som blondinbella? : )

Idag ska vi iväg till öppnaförskolan.. det ska bli kul! Hoppas den vanliga sångfröken är där denna gång.. Får med mig trevligt sällskap också : )

Idag kommer min soffa.. äntligen.. slippa att sitta som en luffare på en madrass på golvet.. HAHA

Igår så fick jag hit en crosstrainer också så nu ska det brännnas fett medans Maja leker eller sover.. man måste ju tänka på beach 2010 : )
Sandviken here we come : P


Hörs sen. ni får se bilder sen också..


KRAAAM!


Alla hjärtansdag

2010-02-14 @ 10:04:11


Idag är en det en sån här mysig dag då man ska tänka på sina nära och kära!
Nu när man är ensam så längtar men någon att fira denna dag med men jag vet ju det att när man har någon att fira dagen med så tycker man inte att denna dag är något speciellt! Men nu lovar jag mig själv att ta vara på denna dag även om jag är själv eller har någon!
Idag gör vi ensamvargar det bästa av situationen och äter trerätters och bara är.. hur trevligt som helst! Hoppa ni andra också får en bra dag och tänk på att ta vara på varandra!

Just ni ligger Maja och sover och jag sitter inkletad av brun utan sol.. buu vad blek man är!

Igår gjorde jag polkaglass.. hur gott som helst och enkelt
Gör så här:
Vispa 5 dl grädde hårt
blanda i 4 ägggulor
6 msk florsocker
3 msk vaniljsocker
och en påse sönder"slagen" polkagrisar
rör om några gånger under infrysningen
Låt stå under natten och ta fram 20-30 min innan servering.
LYCKA till!

Maja och jag önskar alla en bra dag


på brist på annat..

2010-02-11 @ 20:36:20

Maja har feber och sover och jag har tråkigt så därför ska jag plåga er med detta:

Vad är klockan: 20,21
Vilket namn står på ditt födelsebevis: Isabelle Elin Maria
 Smeknamn: Bella
Vad heter dina föräldrar: Eva och Stig
Antal ljus på din senaste tårta: 23
Hårfärg: Blond
 Favoritfärg: Puderrosa för tillfället..
Tatuering(ar): 2 st
Födelseort: Västervik
 Nuvarande bostad: Lägenhet 
Har du varit kär: Ja
Har du varit i några andra världsdelar: Asien
2 eller 4dörrar (på bilen): 4
Kaffe eller glass: Kaffe
Antal syskon: 2, Emelie och Emil
Färg på strumporna: Svart, ett måste
Bästa semestern: Vet inte, många!
Favoritmat: Grillat, nya upplevelser
 Favorit TV-program:  Halv åtta hos mig : )  
Favoritblommor tulpaner.
Tycker inte om: Korv 
Sport att titta på: Skidor 
Ögonfärg: Blå
Senaste sjukhusvistelse: När vi låg på BB 
Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Vitt
 Hur många gånger kuggade du på körkortet: 0
 Vem fick du senast e-mail från: Tradera : )
Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej
Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Kreditkort fungerar väl överallt eller har jag fel.
 Vad gör du när du är uttråkad: Hittar på något roligt : )
Fras/ord du använder (för) ofta: Faan, helvete.. svär för mycket!
Födelsedag: April
Vad retar du dig på: Folk som är orättvisa.. folk som slarvar, tuggar med öppen mun
Läggdags: Allt mellan 21.00 och 01.00
Stjärntecken: Vädur
V ärdefullaste ägodel: MAJA
Vad är klockan: 20:30
Vad har du för kläder på dig just nu: Jeans shjorta
Länder du har varit i: Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, Monaco, Spanien, Grekland, Turkiet, Bulgarien, Thailand (två gånger)  
56. Skostorlek: 38
 Fobi: Smutts
Favoritpålägg: Om jag äter en macka så har jag någon god ost på kanske?
Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: Barncancerfonden eller BRIS
Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Jag älskar dig
Vad är du beroende av: pengar 
Vad la du dina sista pengar på: Brukar aldrig ta slut på pengar..


10 feb

2010-02-10 @ 21:16:55

Idag blev det ju som sagt en sväng på stan.. sköönt att komma ut!
Följde med Emelie och Liah till bvc och då passade vi på att ta maja vaccin då så nu slipper vi gå dit i morgon! Ett tag trodde jag att hon fick feber men jag vet inte.. trött var hon iaf! Så nu sover hon.. så skönt så man kan hinna att strya med lite skit! typ som att blogga : )

Köpte en alla hjärtansdag present till henne! En jätte fin jacka på Lindex som jag tror kommer vara slut såld i hela sverige om ett par dagar, brukar vara så när Lindex verkligen har lyckats med något!


så här ser jackan ut...




Nu ska jag lägga mig och slö kolla på en film.. är ybertröttt...
Ha de Snakkkes Kiss kiss


Längtar

2010-02-10 @ 11:06:11

Nu längtar jag till helgen..
På fredag ska vi hem till mamma och pappa och äta middag, jag ska laga den tänkte jag! Kycklinggryta med soltorkadetomater/fetaost.. mummms..
sen på lördag skulle jag ju ha tränat men har ingen barnvakt eftersom att jimmy jobbar och mamma och pappa var upptagna.. :(
sen på söndag så pratade sandra, jag och carro om att äta 3-rätters här hemma.. Är ju alla hjärtansdag och det passar ju perfekt att fira med sina käraste : )
Sen är det en till sak som händer i helgen men den sparar jag till mina närmaste, som jag också längtar massa till!

Hoppas det blir simhallen på fredagmorgon, jag måste ut och sysselsätta mig lite nu, börjar bli tråkigt!

Idag ska vi ner på stan med Emelie och Liah och tröst shoppa!

I morgon ska vi till Bvc så snuttan får sin andra vaccin mot svinis och sen blir det att åka ut till min kära arbetskamrat på lunch.. härligt!


Maja med sin bobbycar


.

2010-02-09 @ 21:02:23

Åhh äntligen har jag beställt soffa nu.. GUD vilken otur jag har haft! Var uppe på Mio och skulle beställa den jag ville ha men då upptäcker Camilla och jag att divanen är för lång att ha hemma hos mig och det sket sig.. där stod jag och visste inte vad jag skulle ta mig till, åkte till MM och till Malmbergs i Gamleby som hade stängt (tur var det) för att när jag sen fick hem Mio katalogen så läser jag att divanen inte alls var så lång som vi mätte det till så jag ringde till Mio och det stämde ju det i katalogen.. PUUH så nu får jag den på tisdag så det blir bara några dagar jag blr utan!

Idag har vi som sagt varit i gamleby och åkt runt och sen var vi hemma hos Jimmy hela eftermiddagen, gud vilken skillnad att vara två med Maja!
Nu ska jag börja träna också så då får jag lite avlastning ibland!

Idag kom lite väggdekoration hem i brevlådan så detta blev resultatet, har flera, men kanske blir för mkt?!!


3 små nyckelpigor
och


Två små fjärilar..
har ni sett min snygga lampa.. den ovan är den släckt och rosa
och



Köpt på Urban outfitter..

Nu blir det Beck - I stormens öga (NY)


fix och trix

2010-02-09 @ 21:01:44

Åhh äntligen har jag beställt soffa nu.. GUD vilken otur jag har haft! Var uppe på Mio och skulle beställa den jag ville ha men då upptäcker Camilla och jag att divanen är för lång att ha hemma hos mig och det sket sig.. där stod jag och visste inte vad jag skulle ta mig till, åkte till MM och till Malmbergs i Gamleby som hade stängt (tur var det) för att när jag sen fick hem Mio katalogen så läser jag att divanen inte alls var så lång som vi mätte det till så jag ringde till Mio och det stämde ju det i katalogen.. PUUH så nu får jag den på tisdag så det blir bara några dagar jag blr utan!

Idag har vi som sagt varit i gamleby och åkt runt och sen var vi hemma hos Jimmy hela eftermiddagen, gud vilken skillnad att vara två med Maja!
Nu ska jag börja träna också så då får jag lite avlastning ibland!

Idag kom lite väggdekoration hem i brevlådan så detta blev resultatet, har flera, men kanske blir för mkt?!!


3 små nyckelpigor
och


Två små fjärilar..
har ni sett min snygga lampa.. den ovan är den släckt och rosa
och



Köpt på Urban outfitter..

Nu blir det Beck - I stormens öga (NY)


Trix och fix

2010-02-09 @ 21:01:29

Åhh äntligen har jag beställt soffa nu.. GUD vilken otur jag har haft! Var uppe på Mio och skulle beställa den jag ville ha men då upptäcker Camilla och jag att divanen är för lång att ha hemma hos mig och det sket sig.. där stod jag och visste inte vad jag skulle ta mig till, åkte till MM och till Malmbergs i Gamleby som hade stängt (tur var det) för att när jag sen fick hem Mio katalogen så läser jag att divanen inte alls var så lång som vi mätte det till så jag ringde till Mio och det stämde ju det i katalogen.. PUUH så nu får jag den på tisdag så det blir bara några dagar jag blr utan!

Idag har vi som sagt varit i gamleby och åkt runt och sen var vi hemma hos Jimmy hela eftermiddagen, gud vilken skillnad att vara två med Maja!
Nu ska jag börja träna också så då får jag lite avlastning ibland!

Idag kom lite väggdekoration hem i brevlådan så detta blev resultatet, har flera, men kanske blir för mkt?!!


3 små nyckelpigor
och


Två små fjärilar..
har ni sett min snygga lampa.. den ovan är den släckt och rosa
och



Köpt på Urban outfitter..

Nu blir det Beck - I stormens öga (NY)


För länge sen

2010-02-07 @ 10:42:57

Nu var det ett bra tag sen jag skrev och ni undrar säkert vart jag har hållt hus?!
Jo det är så att vi har varit sjuka, både jag och Maja!
Har inte haft ork till något!
Det är mycket som händer nu, PANIK.

I morse vaknade Maja med sura miner och det är olikt henne, började faktiskt redan igår kväll. Puuh.. påfrestande med barnskrik och när man inte vet varför, ju mer man stressar upp sig desstom stimmigar bli hon.. bäst att bara sitta och sjunga och vagga men det är svårt när hon överröstar med sitt skrik : )

Ikväll kommer Sandra och Caroline hit som kan leka lite med Maja, det tycker hon alltid är kul!
Vi ska äta kyckling gryta med fetost och soltorkade tomater med lite GI insperation, så som morötter och palsternacka i ugn och en jätte god sallad till!

Tusan.. min dator håll på att gå sönder nu också.. typiskt att allt ska hända samtidigt!
Ha en bra dag gott folk...
Kram


!

2010-02-03 @ 11:03:37

Igår fick jag i Maja välling, hon sov sen hela natten.
Hoppas hon fortsätter med det!

Nu har det kommit mer snö.. undra om man tar sig ut idag?! Skulle vilja gå till Emelie men jag vet inte om det är värt det?!

Snart blir jag utan soffor.. måste leta efter en ny! Någon som har något tips??

Tänk om man hade förberett sig inför detta väder och handlat hem lite gott att äta, ingredienser till att baka, blommor som man kunde plantera eller tyg och sånt så man kunde sy lite leksaker till Maja!
Nu slog det mig att jag ska börja virka lite.. så man kan göra lite skallror, kakor och sånt till henne!

Ha det bra mina trogna läsare : )


bök

2010-02-01 @ 21:32:11

Nu har jag börjat bli tröttare om kvällarna.. det är många som är det verkar det som! Typiskt att Paradis Hotell är vid 22-23.00.. sista avsnittet i morgon!
Inatt var det mycket bök från Majas sida.. hon envisas om att vända sig till magen HELA tiden och då blir hon ledsen! Hon gör även detta i sömnen och i natt fick jag vända på henne kanske 10 gånger!
Hon är vig den lilla damen också så hon fastna med fötter och armar i spjälerna i sängen.. eller fastnar gör hon väl inte men det är jag som är rädd att hon ska bryta sig om hon plötsligt vänder sig!
Hon har börjat dra upp täcket över huvudet och vaknar..
Jag la två filtar på sidorna av sängen så det skulle bli bättre med utrymme men det gick ju åt pipsvängen, fick försöka söva henne en timma ikväll och sen gav jag upp och tog bort filtarna och då somnade hon med engång.. få lägga i dom när hon sover!

Hoppas allt är bra med er.. ha en fortsatt skön kväll..

Kram Isabelle


Denna plats här kommer ni kunna fylla med vad det är ni vill.Antingen har ni en profilbeskrivning i side menyn eller kanske använda den till reklam. Det finns oändligt många saker som inte har med den vanliga menyn att göra som skulle kunna placeras här :)
RSS 2.0